Prisvärd premiumkänsla med Sony Xperia M2 (SwedfoneNet)

Vid en snabb anblick är det svårt att skilja Sony Xperia M2 från toppmodellen Z2. Det är skillnad, men du klarar dig gott i de flesta lägen och får mycket för pengarna

Den andra generationens Sony Xperia M har vuxit till sig i många avseenden. M2 har en skärm på 4,8 tum och föregångaren mätte 4 tum. Den har fått stöd för lte, en snabbare processor och ett kraftigare batteri på 2 300 mAh istället för 1 750 mAh.

Sony håller fast vid sin så kallade Omnibalance-design, vilket är ett rätt beslut. Effekten blir att den premiumkänsla och byggkvalitet som finns hos toppmodellen Z2 även präglar M2. Utförandet kännetecknas av en matt sarg som länkar ihop fronten med baksidan, som ser ut som glas men består av extra blank polykarbonat. Det vita exemplar vi testat blir inte så lätt smutsigt på baksidan. Det är värre med den saken när vi kommer till skärmen som formligen suger åt sig tumavtryck och klet.

Problemet är den skyddsfilm som Sony har satt över skärmglaset och som inte går att ta bort. Den fanns tidigare på Xperia Z1 men har övergetts i Z2. Även M2 hade vunnit mycket på att bli av med skyddsfilmen, som dessutom ger en lite sträv och trög känsla åt den fysiska kontakten med gränssnittet.

Har sitt pris

Vi fortsätter med skärmen och lägger upp samma testbild på både M2 och Z2. Och visst är det skillnad. Z2 presterar lite djupare färger men framförallt en bättre detaljskärpa. Konstigt vore det annars, eftersom M2:s skärm har en pixeltäthet på 229 ppi jämfört med toppmodellens 424 ppi. Den största nackdelen i praktiken är att det blir svårare att läsa liten text.

När det gäller kameran tvingas vi konstatera att man får det man betalar för. Den faller inte igenom som dålig men överraskar inte heller positivt. Bilderna är överlag för hårt skärpta, vilket skapar en del onödigt brus, men exponeringen blir som regel balanserad och bra.
/

Swedfonenet

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s