Apparna som tar slut på batteriet i din smartphone

Är din batteri-stapel ständigt nere på det rött? Det kan vara appen som är boven. Alcatel-Lucent har mätt och rankat apparna som tar mest plats i nätet och suger kraften ur din smartphone.

Alcatel-Lucent har mätt och analyserat app-användandet hos 15 miljoner abonnenter i mobila nät i Nordamerika, Asien och Mellanöstern. Sammanställningen: Mobile Application Ranking report, visar dels vilka appar som skickar flest signaler till mobilnäten och hur mycket data det rör sig om, men också hur datakonsumeringen påverkar batteritiden.

Video och meddelande bovar

De appar som är de största datatjuvarna är, inte helt överraskande de mest populära. Det rör sig om Google search, Facebook, Whatsapp, Netflix och Youtube.

Apparna som äter på batteriet är främst sådana som används för att hålla kontakt med andra, som till exempel: Numbuzz, Blackberry Messenger, Facebook Messanger, Kik och Viber. Alcatel-Lucent konstaterar att de många chatt-apparna drar mycket batteri eftersom, när de står standby, ofta ansluter till mobilnätet för att sända och ta emot data.

Äldre appar snålare

De mest effektiva och datasnåla applikationerna är Gmail, Yahoo Mail och AOL Mail. Det förklarar Alcatel-Lucent med att utvecklarna har förfinat tekniken och att appen endast gör försök att hämta ny e-post när användaren ber den, i jämförelse med många andra som kontinuerligt ansluter för att ta emot.

/SwedfoneNet

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s